Zo maakt je van een gewone tv een smart-tv

Op dit moment zijn er een tal van TV-box apparaten beschikbaar, je kan een TV-box zien als een kleine computer welke verbonden kan worden met de TV. Er zijn op dit moment vele verschillende varianten beschikbaar waaronder een Android en Windows versie. In onderstaand overzicht een aantal interessante media tv-box devices welke draaien op Android en Windows 10. 

Chiptrip Z4

De Chiptrip Z4 is een TV box welke draait op Android 5.1 en beschikt intern over een octa-core CPU. Intern is er tevens 16GB aan ROM opslag te vinden, tevens is er bluetooth 4.0 aanwezig en een 2,4Ghz en 5Ghz verbinding.

201509021123495845

Met de Chiptrip Z4 is het mogelijk om een standaard TV de smart tv functionaliteiten te geven, met de Chiptrip Z4 heb je onder andere de mogelijkheid om films, sport, tv programma’s, foto’s en games af te spelen, ook is het streamen geen enkel probleem. Een TV box is een goedkope oplossing om media functionaliteiten toe te voegen aan de TV.

De Chiptrip Z4 is een TV Box welke beschikt over XBMC ondersteuning en wordt verkocht voor een bedrag van 85,12 dollar via Gearbest. Met de kortingscode GBCZ4 kan je het product bestellen voor $76,99.

Vensmile i10

De Vensmile i10 is een alternatieve Mini PC, deze draait niet op Android, maar op het Windows 10 platform. Intern is er een Quad Core processor te vinden welke ondersteuning heeft voor Windows 10.

Vensmile

De processor is de bekende Item Atom Z3735F Bat Trail, deze processor wordt bijgestaan door 2GB aan DDR3 RAM, 32GB eMMC flash opslag en een Broadcom 63300 WiFi module. Verder is er ondersteuning voor 802.11 a/b/g wifi. Opvallend zijn de vele aansluitingen, zo is er een viertal USB poorten aanwezig en HDMI, Ethernet en een TF card slot.

Het apparaat draait standaard op Windows 10 Home, met name de functionaliteiten zijn voor de pc interessant aangezien Windows 10 prima is geschikt voor apparaten met mindere hardware. Voor media functionaliteiten is de Vensmile i10 een geschikt apparaat. Ook een volwaardige versie van Windows 10 geeft veel mogelijkheden.

Via Gearbest is de Vensmile i10 te koop voor een bedrag van 113,89 euro, daarmee is het apparaat duurder dan de Android devices. Met de kortingscode GBI10 kan je het product bestellen voor $109,99

T9 TV Box

KODI

De T9 TV Box draait op Android 4.4 en is vergelijkbaar met de Chiptrip Z4 qua specificaties, zo is er een Amlogic S812 quad core processor te vinden en wordt de processor bijgestaan door 2GB aan RAM en een interne rom opslag van 8GB. De WiFi beschikt over 2,4Ghz en 5Ghz ondersteuning.

Opvallend is dat de T9 beschikt over 4K ondersteuning, dit komt door de Amlogic S812 CPU en een Mali-450MP GPU welke over het algemeen vrij krachtig zijn. Tevens is er XBMC ondersteuning

Met XBMC kan je gebruik maken van de vele multimediafunctionaliteiten, dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door de HDMI 1.4 aansluiting en de infrarood control ondersteuning. Naast XBMC wordt ook de opvolger van XBMC; Kodi ondersteund.

Via Gearbest is de T9 media box te koop voor een bedrag van 79,11 dollar. Met de kortingscode GBT9 kan je het product bestellen voor een bedrag van $76,69

 

Vorig artikelSynology DSM 6.0 béta beschikbaar
Volgend artikelJailbreak-app Forcy maakt 3D Touch op oudere iPhones mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in