Niet alle USB Type C kabels zijn veilig

Niet alle USB Type C kabels zijn geschikt om daarmee de laptop of smartphone op te laden. Een aantal zijn ronduit gevaarlijk, zo beweert Google ontwikkelaars; Benson Leung.

USB_C

Dat concludeert Google-ontwikkelaar Benson Leung na een vergelijking van kabels die te koop zijn bij Amazon. Volgens hem zijn er een aantal kabels zeer gevaarlijk, USB C biedt veel voordelen, waaronder een hogere doorvoersnelheid en meer stroom.

Aangezien de eerste laptops op de markt verschijnen met een USB C kabel komen ook externe fabrikanten met vaak goedkopere kabels. Omdat sommige van die kabels volgens Leung niet volledig de nieuwe USB-specificatie volgen, veel kabels hebben problemen omdat de nodige weerstand niet is ingebouwd, hierdoor kan de kabel de stroom capaciteit niet aan.

USB C is voor de toekosmt de standaard, steeds meer laptops zijn voorzien van een USB C aansluiting, denk hierbij aan smartphones en een aantal laptops. In veel gevallen is de interne weerstand veel te laag, waardoor er schade kan ontstaan aan de adapter, hub, pc of oplader, met goedkope kabels lukt het in de meeste gevallen nog wel om een smartphone op te laden, maar bij de zwaardere apparaten zoals laptops zijn er problemen.

Vorig artikelDropbox komt met abonnement voor grote bedrijven
Volgend artikelXiaomi 3 TV Box: Ideaal voor bij de TV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in