Splash Drone: Ideaal geschikt voor op het water

De Splash Drone is wellicht een Drone welke nog niet echt vaak voorbij is gekomen, dat kan goed kloppen aangezien de Splash Drone, onderdeel van swellpro vrij recent op de markt is gebracht. De nieuwe Drone beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten welke uniek zijn voor de drone in vergelijking met de concurrentie. 

splash-drone-4-500x334

De Splash Drone is bekend van onder andere Kickstarter, met een totaal van 315 backers is het project succesvol en wordt de drone momenteel uitgeleverd en verzonden. Zoals de naam al aangeeft is de drone watervast en is blijft tevens drijven, je kan met de Splash Drone veilig luchtopnames maken boven het water.

idmuk7rcueps4f2x8wdq

De quadcopter is in staat vanuit het water verticaal op te stijgen en beschikt over verschillende autonome functies, hierdoor is de besturing vrij eenvoudig.
Intern is er een accu te vinden wat goed is voor een accucapaciteit van 17 minuten, in vergelijking met de overige drones op de markt zeker niet slecht. De maximale snelheid van de drone bedraagt volgens de website 40km/h, behoorlijk snel voor een drone.
Er zijn een aantal versies beschikbaar, waaronder de goedkoopste DIY version, deze drone is minimaal uitgerust en beschikt over beperkte onderdelen, zo beschikt deze versie niet over een landings onderstel. De Splash Drone Pro Version is het meest interessant, dit komt vooral door de aanwezigheid van een GoPro gimball welke tevens ook waterdicht is. Deze versie wordt verkocht voor 1299 dollar. De goedkoopste versie wordt verkocht voor 579 dollar met als topmodel de Splash Drone Auto version welke wordt verkocht voor een bedrag van 1599 dollar.

Besturing

De besturing is op een tweetal manieren mogelijk, via de traditionele besturing met een transmitter of via de moderne methode via een Android smartphone of tablet, je kan de drone namelijk ook besturen via een tablet.

Binnen de traditionele besturing vlieg je in GPS assist mode of attitude mode. De drone kan op een vast punt blijven zweven en heeft een return-to-launch-location functie. Hierdoor kan de Splash Drone je volgen.

Payload

Een andere opvallende functionaliteit van de Splash Drone is de toevoeging van het payload mechanisme, hiermee is het mogelijk om de payload van de drone los te laten. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een object zoals een flestje water te laten vallen waar jij wilt.

GoPro

De drone heeft ondersteuning voor onder andere de populaire GoPro, er is een Gimball beschikbaar welke tevens waterdicht is.

Video

Om een beter beeld te geven van de drone, onderstaand een video gemaakt door SwellPro zelf met daarin een tour over st Martin.

Op dit moment is de drone onder andere te bestellen via de website van SwellPro, met name voor opnames met watersport is de drone zeer geschikt.

Vorig artikeltvOS 9.0.1 beschikbaar als download voor Apple TV
Volgend artikelInteressante Elephone smartphone aanbiedingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in