Websites maken met Wix; Hoe gaat het in zijn werk

Wix is op dit moment een van de populairste diensten waarmee het eenvoudig mogelijk is om websites te ontwikkelen. Met Wix is het mogelijk om een website te ontwikkelen zonder verdere kennis van HTML, CMS systemen of enige kennis van programmeertaal. Met Wix is het mogelijk om op een eenvoudige manier een website in elkaar te zetten, dit is mogelijk op basis van vele templates en design elementen. Een eigen website maken met Wix is daarom erg eenvoudig. 

Wix

Er zijn verschillende mogelijkheden, zo is er met Wix een gratis variant, wel zijn hieraan een aantal nadelen verbonden. De gratis variant beschikt namelijk over advertenties, voor vele website beheerders is dit geen probleem, hiermee kan je eenvoudig gratis een website in elkaar zetten en eventueel later upgraden naar een betaal model waarbij ook de hosting goed geregeld wordt door Wix.

Wix blijft sterk verbeteren, zo wordt er stevig gewerkt aan de nieuwe templates, en worden er nieuwe categorieën toegevoegd, ook gaan de templates mee in de tijd met verschillende nieuwe objecten en een volledig responsive design, het gaat hierbij om volwaardige HTML5 templates. Naast de templates heeft Wix meer verbeteringen verwerkt de laatste tijd, denk hierbij aan een verbeterde gratis hosting met CDN cloud technologie. Ook de app markt blijft voorzien van de laatste updates en populaire apps.

Hoe werkt het precies?

Wix werkt zeer eenvoudig, het start met het aanmaken van een account, tevens kan je ook inloggen op basis van Facebook en Google accounts. Na het inloggen kan je gelijk aan de slag met het maken van een website, dit kan via de knop; ‘Website maken’ welke zichtbaar is op de startpagina.

Na het klikken op de knop; website maken is er een zeer groot aanbod aan standaard templates welke gebruikt kunnen worden. Ook is het geen probleem op een standaard template te gebruiken welke is voorzien van de basis objecten.

De templates zijn verdeeld in verschillende categorieën en hebben zo allemaal een apart doel. Voor onze website hebben wij een template gekozen voor een Food Blog. Bekijk het volledige aanbod van templates.

Blog

Om de template te gebruiken klik je op de knop; ‘Bewerken’ hiermee kan je direct aan de slag om eigen content te verwerken in de template. Het bewerken gaan eenvoudig via de web portal van Wix, de nieuwe editor welke recent is gelanceerd door Wix beschikt over vele nieuwe mogelijkheden, hiermee is het nog makkelijker om eenvoudig eigen content te verwerken in de template bestanden. Meer informatie over de nieuwe Wix Editor? Bekijk onderstaande video van Wix:

Met de editor is het mogelijk om snel content te veranderen, de homepagina kan je in enkele klikken volledig aanpassen naar eigen wens. Door te klikken op het element kan je eenvoudig de tekst veranderen of een afbeelding invoegen.

Wix-editor

Naast de standaard content is het mogelijk om via de ‘Voeg Toe knop’ meer elementen te gebruiken in de template. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een interne video player te gebruiken, een webshop, galerij en ga zo maar door. Éen webshop maken met Wix is geen enkel probleem

Wix app-markt

Een van de sterke functionaliteiten is de Wix appmarkt, in de appmarkt is er een zeer groot aanbod te vinden van apps, het gaat hierbij om vele apps welke eenvoudig beschikbaar zijn voor de Wix websites, met enkele klikken is het mogelijk om de apps te verwerken in de template.

Op dit moment zijn er vele apps aanwezig, in verschillende categorieën zijn er apps te vinden welke je kan gebruiken, vele gratis maar ook enkele premium.

Wix-editor-3

Blog

Bij Wix is het een van de mogelijkheden om een blog te gebruiken, met het menu; Blogbeheerder is het mogelijk om eenvoudig een blog te beheren. Zo kan je via het menu eenvoudig blog berichten toevoegen en is het eenvoudig om een blog te beheren. Onder het beheer valt onder andere het beheer gedeelte waarmee je berichten kan bewerken en online kan zetten.

Blog-wix

Wat kost het betaalde pakket met hosting?

Bouwen en hosten van een website met Wix is gratis, maar kent in deze vorm beperkingen, er zijn namelijk bij de gratis variant advertenties in beeld, is dit geen probleem dan kan je goed af met een gratis abonnement. Wie een eigen domeinnaam wil en de extra aanvullende opties komt uit bij een betaald abonnement. De opties zijn:

  • Connect Domain: Gebruik van eigen domeinnaam, maar wel met advertenties. Met het Connect Domain pakket beschik je over 500MB aan opslagruimte en 1GB bandbreedte.
  • Combo Reclamevrij: Gebruik van eigen domeinnaam, zonder advertenties. Met het Combo pakket beschik je over 3GB aan opslagruimte en 2GB bandbreedte
  • Unlimited: Zoals de naam al aangeeft geeft dit abonnement recht op een onbeperkte bandbreedte, voor de opslag beschik je over 10GB aan opslag
  • eCommerce: Dit pakket is voornamelijk geschikt voor een eCommerce platform, met dit pakket heb je de mogelijkheid om een webwinkel te publiceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here