Geen NL-Alert op 4G netwerk bij Tele2

De NL-Alert test van afgelopen maandag zeker niet bij iedereen goed verlopen, tijdens de test waren er een aantal problemen met verschillende netwerken, onder andere bij het 4G netwerk van Tele2 waren er problemen met de ontvangst van de NL-Alert berichten. 

NL AlertTwee keer per jaar wordt NL-Alert getest daarbij was gebleken dat berichten vaak niet aankomen van abonnees welke beschikken over een 4G abonnement, veel telefoonaanbieders hebben aanpassingen verricht op het netwerk waardoor 4G berichten NL-Alert berichten kunnen ontvangen. Bij Tele2 is dit nog niet het geval.

NL alert en Tele2:

Bij Tele2 kunnen dus nog geen NL-Alert berichten worden verstuurd, maar Tele2 zegt dat het netwerk wel klaar is. Op dit moment is er volgens Tele2 alleen geen verbinding mogelijk tussen het netwerk van Tele2 en de meldkamer, dat is een zaak voor de overheid en niet voor Tele2, zo heeft een woordvoerder laten weten. Deze verbinding zal in januari gemaakt worden waardoor NL-Alert berichten ook op het 4G netwerk van Tele2 ontvangen zullen worden.

Vorig artikelNederlandse overheid investeert 8 miljoen in nieuwe supercomputers
Volgend artikelApple’s batterijhoes voor iPhone 6(s) heeft meer functies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in