Huawei verkocht in totaal 108 miljoen smartphones in 2015

Huawei heeft een goed jaar achter de rug, het bedrijf heeft in totaal 108 miljoen smartphones verkocht. Daarmee presteert het bedrijf beter dan de eigen doelstelling. 

Huawei smartphoneverkoop van 2015

Ten opzichten van een jaar eerder is er een stijging van ruim 44 procent te zien. De totale omzet van 2015 bedraagt 20 miljard dollar, wat omgerekend ruim 18,6 miljard euro is.

Huawei heeft afgelopen jaar een aantal sterke smartphones op de markt gebracht, denk hierbij aan de Huawei P8, Mate S en de 6P. Huawei behoort nu tot de top drie smartphonemakers ter wereld. Huawei heeft de afgelopen tijd de naamsbekendheid flink verbeterd.

Het bedrijf heeft het succes te danken aan de stijgende verkopen in China en Europa. Vooral de Huawei P8 is erg goed ontvangen, op dit moment heeft Huawei alleen nog de concurrenten; Apple en Samsung voor zich liggen, zo blijkt uit een onderzoek van IDC.

Huawei lanceert regelmatig nieuwe smartphones op de markt, de meest recente smartphone is de Huawei mate 8. Naast de vlaggenschepen doet Huawei het ook erg goed in het lagere prijssegment, vooral in vergelijking met Samsung en Apple heeft Huawei in het lagere segment een voorsprong.

Vorig artikelPopcorn Time is weer terug met CE op Popcorntime.tk
Volgend artikelCasio WSD-F10: Stevige Casio smartwatch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in