Screenshot op de Mac? Zo doe je dat

Een screenshot maken kan een zeer handige toevoeging zijn, het kan in het begin vrij lastig zijn. Voor Windows is het in de meeste gevallen direct duidelijk, via de speciale knop. Maar met de ingebouwde tools is het eenvoudig om een printscreen te maken op de Mac onder elke versie van OS X. 

Macbook-Pro

Screenshot maken?

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om een printscreen te maken van het hele OS X scherm. Indien je beschikt over twee schermen, krijg je twee afbeeldingen, uiteraard van elk scherm één afbeelding. De combinatie welke je hiervoor kan gebruiken is cmd+shift+3

Deel van het scherm

cmd+shift+4 is de combinatie om van een gedeelte een screenshot te maken. Gebruik de muis om zo een vak te selecteren. Als je op spatie drukt kun je een venster selecteren en wordt het screenshot gemaakt van dat venster.

Volledige venster

Tevens is het mogelijk om een printscreen te maken van een venster. De screenshot kan je maken door de toetsen. ‘CMD’ + ‘Shift’ + ‘4’ + ‘spatie’ tegelijkertijd ingedrukt te houden op de Mac. Er wordt nu een foto gemaakt van je volledige venster. Het bestand kan je eenvoudig terugvinden op het bureaublad.

 

 

Vorig artikelHTC Vive VR-Bril vanaf 29 februari te bestellen
Volgend artikelSony komt met roze variant Xperia Z5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in