Google Cardboard krijgt ook ondersteuning voor 360 graden audio

De Google Cardboard ontwikkel kit maakt het mogelijk om virtual reality apps te maken voor de plastic. Met een Google Cardboard is het mogelijk om op een goedkope manier 3D content te kunnen bekijken, de Cardboard van Google is van karton en daarom extra goedkoop. 

Google-Virtual-Reality

Ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van een nieuwe functionaliteit, het gaat hierbij om 3D-geluid. Google heeft de nieuwe functie aangekondigd op het Android Developers Blog. Met 360 graden audio is het mogelijk om de virtual reality ervaring nog echter te laten worden.

De nieuwe optie voor ruimtelijke audio is een nieuwe techniek. Zo zijn er ook opties om geluid in een ruimteschip anders te laten klinken dan in een grot. De audio komt tijdens het gebruik van een vr-bril die compatibel is met Cardboard door reguliere hoofdtelefoons. Door een groter effect is de beleving van VR groter.

Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag aan de slag met 360 graden audio voor Google Cardboard. Hiervoor is de meest recente versie vereist van de ontwikkelaars softwtare. Meer informatie over de ontwikkeling kan je op de developer pagina van Google inzien.

Vorig artikelMidrange Xperia M5 smartphone van Sony naar Nederland
Volgend artikelAlleen Apple verkocht meer pc’s in 2015

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in