Consumentenbond start rechtszaak tegen Samsung vanwege updates

De consumentenbond sleept Samsung voor de rechter vanwege de slechte updates voor de telefoons. De Consumentenbond eist dat Samsung telefoons minimaal nog twee jaar blijft ondersteunen, op dit moment krijgen een aantal smartphones na een jaar al geen updates meer. 

Samsung

Nauwelijks updates voor oudere smartphones

De Consumentenbond eist dat een koper van een Samsung telefoon erop  kan rekenen dat er gewoon updates zullen verschijnen tot twee jaar na aankoop. Op dit moment krijgen niet alle smartphones van Samsung de gewenste updates.

Er zijn een aantal nadelen aan een oudere Android versie, waaronder het ontbreken van functionaliteiten en de veiligheid van het toestel. In nieuwe Android-versies worden bekende beveiligingsproblemen gedicht, met een oudere versie ben je kwetsbaar voor problemen. Kwaadwillenden kunnen de problemen misbruiken.

De Consumentenbond wil afdwingen dat Samsung vaker updates zal verspreiden voor de smartphones. Volgens de bond moet Samsung de consumenten tijdens de koop ook beter inlichten tot wanneer de updates van toepassing zijn op de smartphone. De Consumentenbond klaagt nu Samsung aan, maar er zijn meer fabrikanten. Waaronder bijvoorbeeld ook LG en Huawei.

Vorig artikelDropbox komt met nieuwe Windows 10 app
Volgend artikelInteressante tablet en smartphone aanbiedingen bij Everbuying

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in