Samsung komt met Gear 360 camera

Samsung heeft vanavond op het Mobile World Congress in Barcalona een nieuwe camera aangekondigd. Het gaat hierbij om de Gear 360. De compacte camera bevat twee groothoeklenzen, waarmee hij om zich heen kijkt.

gear-360-samsung

De nieuwe Gear 360 camera is een camera waarbij het mogelijk is om 360-graden foto’s te maken. De Gear 360 beschikt over twee camera’s, beide hebben de mogelijkheid om 196 graden foto’s te maken. Deze worden door de meegeleverde app met elkaar verbonden.

De bediening wordt via de smartphone gedaan door middel van de Bluetooth-verbinding. Het aanpassen van de instellingen gaat ook via de app. Het verwerken van de afbeeldingen gebeurt niet met de Gear 360 zelf, maar met de smartphone. Deze worden via WiFi Direct verzonden. Op deze manier blijft de Gear 360 compact.

De eerste beelden:

Naast het maken van foto’s is het ook mogelijk om de camera te gebruiken voor het opnemen van 360 graden video’s. Vooralsnog wordt alleen de Samsung Galaxy S7-, Galaxy S6-serie en Note 5 ondersteund, of er in de toekomst ook andere smartphones ondersteuning krijgen is nog onbekend.

Beschikbaarheid

Wanneer de Gear 360 camera exact verkocht zal worden is nog onbekend. De Samsung Gear 360 krijgt een adviesprijs van € 419.

Vorig artikelPrijs HTC Vive bekend
Volgend artikelLG G5: Dit moet je weten over de smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in