TeslaCrypt 3.0.1 ransomware onmogelijk om te kraken

Er is een nieuwe versie van TeslaCrypt vrijgegeven, het gaat hierbij om versie 3.0.1 van TeslaCrypt. Volgens beveiligingsonderzoekers is het zo goed onmogelijk om TeslaCrpyt te kraken. 

TeslaCrypt

Decryptietools zoals TeslaCrack, Tesladecrypt  en TeslaDecoder hebben geen enkel effect op de nieuwe versie van TeslaCrypt. Door een kwetsbaarheid in de voorgaande versie was het mogelijk om een decryptie kit aan te maken, waarmee de bestanden ontgrendeld kunnen worden.

Tot dusver is het niet mogelijk om de nieuwe versie TeslaCrypt te ontgrendelen. Vooral het encryptie-algoritme waar TeslaCrypt 3.0.1 gebruik van maakt is verbeterd ten opzichten van de voorgaande versie.

Alleen via losgeld

De bestanden welke door de ransomware worden getroffen zijn alleen met losgeld te ontgrendelen of via een back-up. Volgens de Cisco onderzoekers zou TeslaCrypt in de top vijf staan van de meest voorkomende ransomware.

Het belangrijkste op de ransomware te voorkomen, zorg voor een goede backup, de beste oplossing is een offline backup welke niet is gekoppeld aan het netwerk.

Vorig artikelTransIP Stack: Hoe kom je aan een Stack invite code?
Volgend artikelLumia met 512MB RAM krijg geen Windows 10 update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here