‘Apple ingenieurs stappen op bij ontgrendelen iPhone’

Apple is momenteel in een flinke strijd met de FBI om de iPhone-kraak. Diverse medewerkers hebben inmiddels hun conclusie getrokken. De medewerkers van Apple zien het zeker niet zitten om de beveiliging van iOS te verzwakken. Medewerkers stappen daarom liever op, dan dat ze de FBI helpen met de beveiliging. 

iphone-6-antennestrepen

Apple ingenieurs

De FBI wil dat Apple meewerkt aan een verzoek om de iPhone van Syed Farook te kraken, Syed heeft vorig jaar een terroristische aanslag gepleegd in San Bernardino. De FBI heeft Apple dringend verzocht om een verzwakte versie van iOS te ontwikkelen, waarmee alsnog informatie vanaf de iPhone gehaald kan worden.

Volgens bronnen binnen The New York Times zullen vele programmeurs weigeren om te werken aan een speciale iOS versie, ook als er hiervoor een ontslag nodig is.

FBI zaak op 22 maart

Al weken is Apple in strijd met de FBI, Apple weigert om een speciale versie van iOS te ontwikkelen waarmee het mogelijk is om de beveiliging te omzeilen van de iPhone. De reden is om de veiligheid van de huidige iPhones mogelijk in geval zal komen met het iOS systeem. Op 22 maart zal Apple verder gaan met de rechtszaak, Apple gaat in beroep tegen de zaak van de FBI.

Vorig artikelSmartphone gebruikers in Nederland meest tevreden met iPhone
Volgend artikelDOOGEE P1: Compacte Android 4.4 DLP projector

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in