Nintendo komt met mobiele game Miitomo voor iOS en Android

Nintendo lanceerde tot nu toe alleen games exclusief voor het eigen platform, al langere tijd is bekend dat Nintendo ook games zal vrijgegeven op andere platformen zoals voor Android en iOS. 

Miitomo is de eerste game van Nintendo welke is vrijgegeven voor de mobiele apparaten.  De app “Miitomo” is momenteel alleen beschikbaar in Japan, later deze maand komt de game naar Nederland.

De game is behoorlijk populair in de korte periode, inmiddels is de game in Japan binnengekomen op nummer 2 van de populairste iOS apps. Alleen de Puzzle & Dragons Radar app staat hoger in de ranglijsten.

Miitomo app

De Miitomo app is een gratis game welke veel weg heeft van de 3DS-game Tomodachi Life. Nintnedo noemt Miitomo “een gratis sociale ervaring die kan worden uitgebreid met betaalde content”.

Het spel draait op de bekende Mii’s, oftewel de avatars die je van jezelf kunt maken op de Wii. In de Miitomo app is het tevens mogelijk om een eigen avatar aan te maken.

De game is vooralsnog alleen in Japan uitgekomen, wel is het mogelijk om de game te installeren via een .APK bestand. Met dit bestand is het mogelijk om via een omweg een app te installeren.

Vorig artikelDOOGEE P1: Compacte Android 4.4 DLP projector
Volgend artikelSamsung Galaxy J3 smartphone uitgebracht in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in