Waarom heeft de iPhone SE geen 3D touch?

De iPhone SE kan wel eens een groot succes worden van Apple, ten opzichten van de iPhone 6S zijn er een aantal functionaliteiten welke ontbreken, waaronder de meest opvallende functionaliteit; 3D touch. 

iphone-se-3d-touch

Geen 3D touch op de iPhone SE

3D touch is een functie welke vooralsnog alleen beschikbaar is voor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus smartphone. De reden waarom Apple de 3D touch niet heeft gebruikt voor de iPhone SE heeft vooral te maken met een aantal technische problemen.

Ingewikkelde techniek

3D touch is een techniek welke is ontworpen voor een 4,7-inch en 5,5-inch scherm, om de techniek te gebruiken op een kleiner scherm is er een geavanceerde productie vereist. Ook bij de productie van de iPhone 6S was de nieuwe 3D touch techniek een groot struikelblok.

Apple heeft de iPhone SE vrij snel op de markt gebracht, met 3D touch was dit niet mogelijk aangezien de productie veel tijd in beslag zal nemen. Ook is de prijs aanzienlijk goedkoper, het verschil tussen de nieuwe iPhone SE en iPhone 6S is behoorlijk grot, zo wordt de Se in Nederland verkocht voor 489 euro, terwijl je voor de iPhone 6S minimaal 749 euro moet neerleggen voor het 16GB exemplaar. Het gaat dus voornamelijk om de goedkopere productiekosten en de lagere prijs van de iPhone SE.

Vorig artikelMicrosoft gestart met levering Surface Hub
Volgend artikelGoogle Doodle: Bolsjojtheater

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in