Facebook in de fout door verzending veiligheidscheck

Facebook heeft per ongeluk gebruikers in verschillende landen een veiligheidscheck gestuurd, de veiligheidscheck was alleen gericht op de aanslagen in Pakistan. Maar over de gehele wereld verschijnen er berichten dat Facebook berichten heeft verstuurd voor een veiligheidscheck. 

Zondag was er een zelfmoordaanslag in Pakistan, waarbij tientallen mensen omkwamen en honderden mensen gewond raakten. Om deze reden heeft Facebook de Safety Check ingezet op het sociale netwerk, via deze dienst is het voor de gebruikers mogelijk om te laten weten dat ze veilig zijn.

De melding kwam alleen in andere landen terecht, zo verschenen er meldingen in Nederland, in de VS en nog een aantal landen.

Het is niet de eerste keer dat het fout gaat met de veiligheidscheck van Facebook. In november was er ook weer kritiek op de dienst. Facebook heeft het volgende laten weten in een reactie:

“We hope the people in the area of the bombing find Safety Check a useful and helpful way to let their friends and family know they are okay,” Facebook said in the post, which was published to its disaster response page. “Unfortunately, many people not affected by the crisis received a notification asking if they were okay. This kind of bug is counter to our intent. We worked quickly to resolve the issue and we apologize to anyone who mistakenly received the notification.”

 

Vorig artikelActivatie problemen iOS 9.3 opgelost via nieuwe update
Volgend artikelAquaris M10 Ubuntu Edition beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in