Dit zijn de verschillen tussen de iPhone 6S en iPhone SE


Op dit moment is er voldoende keus als het gaat om iPhones. Wanneer de laatste technieken vereist zijn, dan is de iPhone SE en iPhone 6S (plus) een optie. In dit artikel de belangrijkste verschillen tussen de iPhone SE en iPhone 6S.

iphone6s-gallery2-2015-833x571

Het grootste verschil tussen de iPhone SE en iPhone 6S is vooral het scherm, de iPhone 6S heeft de beschikking over een 4,7-inch scherm terwijl de iPhone SE het moet doen met een 4-inch scherm. Uiteraard is ook de iPhone 6S Plus beschikbaar welke de beschikking heeft over een 5,5-inch scherm.

Technisch gezien zijn de smartphone vrijwel gelijk, toch zijn er een aantal verschillen. In dit overzicht de verschillen tussen de iPhone SE en iPhone 6S:

Opslagcapaciteit

Apple heeft de iPhone 6S beschikbaar in een drietal varianten qua opslag, zo is er een 16GB, 64GB en 128GB exemplaar beschikbaar. De iPhone SE is beschikbaar in 16GB en 64GB.

iphone-se-3d-touch

Prijs

Ook in de prijs is een groot verschil te zien, het 16GB model van de iPhone 6S wordt momenteel verkocht voor een bedrag van € 749,00 terwijl de iPhone SE 16GB wordt verkocht voor € 489,00. Zowel de iPhone 6S als iPhone SE zijn te koop bij Apple en webwinkels zoals GSMwijzer.

Processor & scherm

Zowel de iPhone 6S als iPhone SE maken gebruik van de recente Apple A9 processor. Het grootste verschil is zichtbaar in het scherm.

Apple heeft de iPhone 6S voorzien van een 4,7-inch paneel met een resolutie van 1334×750 pixels, goed voor een PPI van 326. De iPhone SE beschikt over een 4-inch paneel met een resolutie van 1136×640.

3D touch & Touch ID

Om de prijs voor de iPhone SE zo laag mogelijk te houden heeft Apple de 3D touch techniek niet toegevoegd aan de smartphone, bij de iPhone 6S is 3D touch wel aanwezig. Een andere reden is dat de techniek vooral is gericht op de grotere schermen, voor een kleiner scherm zou Apple de techniek voor een groot deel opnieuw moeten ontwerpen. Ook met de Touch ID sensor loopt Apple met de iPhone SE achter, zo beschikt de smartphone niet over een tweede generatie Touch ID vingerafdrukscanner. De iPhone 6S en 6S Plus zijn voorzien van een snellere variant van de Touch ID scanner, hierdoor is het mogelijk om sneller de smartphone te ontgrendelen.

4G+

Het meest opvallende is dat 4G+-ondersteuning ontbreekt. Bij een nieuwe smartphone zou je verwachten dat de laatste technieken op gebied van 4G aanwezig zullen zijn. De model van de iPhone SE is afkomstig uit de iPhone SE. Dat betekent dat de iPhone SE, net als dat toestel, geen 4G+ ondersteunt. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus ondersteunen beide 4G+.

Beschikbaarheid

Zowel de iPhone SE en iPhone 6S zijn goede smartphones met de laatste technieken. Wel is de iPhone 6S voorzien van meer technologieën en functionaliteiten. Opzoek naar een iPhone 6S deal in combinatie met een abonnement?, bij Mobiel.nl zijn er vele aanbiedingen.

 

Vorig artikelMeizu Pro 6 smartphone komt op 13 april
Volgend artikelApple heeft patent voor Macbook zonder toetsenbord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in