Met Google Voice Access is stembediening mogelijk op Android

Google is gestart met een test voor de Voice Access functionaliteit. De nieuwe Google Voice Access functionaliteit moet het mogelijk maken om Android geheel met de stem te besturen, hierdoor moet het gebruik van smartphones eenvoudiger worden voor mensen met een motorische beperking of niet makkelijk met een touchscreen om kunnen gaan. 

android-marshmallow-882x571

Google is gestart met het testen van de Voice Access Beta, met deze dienst is stembediening mogelijk voor de Android smartphones. Er zijn een aantal commando’s te vinden waardoor je bijvoorbeeld eenvoudig apps of functionaliteiten kan openen. Door commando’s te gebruiken, zoals ‘Open Chrome’ ‘ga terug naar het beginscherm’ of ‘open telefoonboek’ is het eenvoudig om acties via de stem te starten.

Momenteel zijn er een aantal gebruikers de beta van de Voice Access application aan het testen. In de Google Play Store is er op dit moment geen mogelijkheid om de app te testen aangezien er voldoende testers beschikbaar zijn voor de applicatie.

In de bètaversie worden alleen de Engelse commando’s ondersteund, of er ook Nederlandse versie zal verschijnen is nog onbekend. Al is het te verwachten dat Google de dienst steeds verder zal gaan uitbreiden.

Beschikbaarheid Google Voice Access

Google gaat Android meer toegankelijk en gebruikersvriendelijker maken voor mensen met een visuele beperking. Ook met de release van Android N zal het bedrijf enkele toepassingen toevoegen om Android gebruikersvriendelijker te maken.

 

Vorig artikelHTC 10 Lifestyle is goedkopere HTC 10 smartphone
Volgend artikelRemix OS 2.0 beschikbaar voor Nexus 9 en Nexus 10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in