Adobe Creative Cloud geeft problemen bij verwijderen QuickTime

Het was te verwachten, maar na een periode van 11 jaar is QuickTime niet langer beschikbaar voor de Windows PC. Apple heeft deze week laten weten dat er geen toekomstige updates en patches zullen verschijnen voor de pc-versie. Hierdoor is het verstandig om de mediaplayer te verwijderen. Maar er zijn een aantal nadelen, vooral in combinatie met Adobe Creative Cloud gebruik. 

adobe_creative_cloud

Gebruikers kunnen de software gebruiken, wel is er een groot risico op  kwetsbaarheden en veiligheidsproblemen. Ook werkt QuickTime in combinatie met diverse programma’s waaronder Adobe Creative Cloud.

Adobe heeft een waarschuwing gegeven aan alle Windows-gebruikers die de software willen verwijderen. Het verwijderen van QuickTime kan zorgen voor de nodige problemen met de Adobe Creative Cloud, een aantal codecs zijn nog exclusief verbonden aan Quicktime.

Volgens Adobe zijn enkele codecs die bij QuickTime zijn inbegrepen aan de Creative Cloud software gekoppeld, nadat QuickTime is verwijderd kan het zijn dat enkele codec’s niet meer werken zoals de Apple ProRes-codec.

Vorig artikel360 graden livestreams mogelijk op YouTube
Volgend artikelApple: iPhone wordt gemiddeld 80 keer per dag ontgrendelt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in