‘Apple kaapt opnieuw expert elektrische auto’s weg bij Google’

Het is al langer geen geheim meer dat Apple werkt aan een nieuwe elektrische auto. Een uitvinder van een oplaadtechniek van elektrische auto’s is van Google naar Apple overgestapt. Volgens vele waaronder Elon Musk is het geen geheim meer dat Apple werkt aan een nieuwe elektrische auto. 

Google-Car

Apple heeft nu Kurt Alberberger aangenomen, voorheen werkte hij voor Google, en was daar één van de drie uitvinders voor een nieuw type oplaadtechniek voor elektrische auto’s. De laadtechniek van Alderberger regelt hoe en op welk tijdstip een elektrische auto wordt opgeladen. Zo wordt er gekeken naar de totale capaciteit hoeveel de auto nog nodig heeft, en wanneer het laden het meest efficiënt en goedkoop is.

De afgelopen maanden heeft Apple al meerdere mensen uit de autowereld overgenomen, waaronder oud ontwerper van Tesla en Aston Marin, en de voormalig CEO van Mercedes-Benz Research & Development. Apple is niet het enige bedrijf welke werkt aan een nieuwe elektrische auto, zo werkt ook Google al langere tijd aan een nieuw project. Ook Tesla staat zeker niet stil met onder andere de Model X en Model 3. Bekijk de review van de Tesla Model S P90D.

Vorig artikelNetflix app geeft meer controle over dataverbruik
Volgend artikelPaypal stopt met kopersbescherming voor crowdfunding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in