Paypal stopt met kopersbescherming voor crowdfunding

Paypal is gestopt met kopersbescherming voor crowdfunding. Op dit moment is het voor mensen welke geld stoppen in een crowdfundingproject nog mogelijk om geld terug te vragen wanneer er via PayPal is betaald. Daarvoor komen betalers onder andere in aanmerking wanneer het product niet is geleverd. Binnenkort is dit niet meer mogelijk, aangezien PayPal stopt met kopersbescherming voor crowdfunding projecten. 

Geregeld gebeurt het dat een bedrijf met crowdfunding voldoende geld ophaalt voor de ontwikkeling van een product, maar dat het product uiteindelijk toch niet beschikbaar komt en dus niet wordt geleverd. Tot op heden was het mogelijk om eenvoudig via PayPal geld terug te krijgen wanneer een product niet wordt geleverd.

Veel risico

PayPal heeft per e-mail een statement uitgegeven met uitleg. “We hebben betalingen van crowdfundingcampagnes uitgesloten van onze kopersbescherming”, zo heeft het bedrijf laten weten”. Naast crowdfunding heeft is kopersbescherming ook niet mogelijk voor overheidsbetalingen en transacties welke met gokken te maken hebben.

 

Vorig artikel‘Apple kaapt opnieuw expert elektrische auto’s weg bij Google’
Volgend artikel‘Samsung Galaxy A4 krijgt 5,5-inch scherm’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in