‘Microsoft te agressief met Windows 10 upgrade’

Microsoft brengt de upgrade van Windows 10 behoorlijk agressief naar de gebruikers, zo vindt de Consumentenbond. Op verschillende manieren wordt de update op dit moment verspreid naar de consument. 

Windows-10

Sinds de introductie van Windows 10 krijgen gebruikers regelmatig pop-up vensters over de nieuwe Windows 10 upgrade. Microsoft gaat steeds verder met het verspreiden van Windows 10. Inmiddels is Windows 10 een aanbevolen Windows-update, voorheen was de update altijd optioneel.

Omdat aanbevolen updates automatisch worden geïnstalleerd, kan het goed zijn dat de computer uit zich zelf de update gaat downloaden en installeren. Volgens de Consumentenbond is de privacy van de gebruiker hiermee in het geding. Omdat Windows 10 volop gebruik maakt van persoonlijke gegevens. Volgens de Consumentenbond is het aangeraden om de standaardinstellingen te wijzigen voor een betere privacybescherming.

Upgrademeldingen

Onlangs is er ook een wijzing geweest in het upgradeschema van de update, met het nieuwe upgradescherm is het afsluitkruisje niet langer geldig als het annuleren van de update. Druk je op ‘OK’, dan installeert Windows 10 op het tijdstip dat Microsoft heeft uitgekozen. Kies je voor ‘Upgrade nu’, dan start je de installatie meteen. Voorheen was er altijd een derde variant om de update af te sluiten. Wanneer je nu de rode x aanklikt, start de installatie op het geplande tijdstip.

 

Vorig artikelHet laatste nieuws over de iPhone 7 en iPhone 7 Plus
Volgend artikelSony Xperia XA Ultra is speciaal gericht op de selfies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in