Makers TeslaCrypt-ransomware publiceren decryptiesleutel

Goed nieuws voor de getroffen cryptolocker gebruikers. De makers van de beruchte TeslaCrypt ransomware hebben de decryptiesleutel online gepubliceerd. Hiermee is het mogelijk om de bestanden te ontgrendelen welke zijn getroffen door de TeslaCrypt variant. 

De makers van de TeslaCrypt-ransomware zijn naar eigen zeggen met hun “project” gestopt. Om deze reden hebben ze de decryptiesleutel online gezet. Hierdoor is het voor de gebruikers mogelijk om kosteloos de bestanden te ontsleutelen. Van afgelopen kwartaal is TeslaCrypt veruit de meest populaire ransomware.

De eerste versie van TeslaCrypt verscheen vorig jaar en was vooral gericht op de games en gameplatformen. Via een speciale pagina welke alleen via het TOR netwerk is te benaderen hebben de makers laten weten dat ze zij gestopt met het project, en maken zelf excuses.

Einde TeslaCrypt?

Waarom de criminelen hebben besloten hun praktijken te stoppen, is vooralsnog niet duidelijk. In een recent onderzoek van Kapersky Lab bleek dat TeslaCrypt verantwoordelijk was voor ruim 58 procent van de ransomware gevallen. Volgens ESET zijn de cybercriminelen overgeschakeld naar een andere ransomware met de naam CryptXXX. De decryptiesleutel is te downloaden via de site van ESET.

 

Vorig artikelModulaire Project Ara smartphone van Google komt in 2017
Volgend artikelApple trekt iOS 9.3.2 voor iPad Pro terug

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in