Denon presenteert toekomst met fonkelnieuwe AVR-X-serie


Denon heeft recent de nieuwe line-up surround receivers uit de AVR-X-serie bekendgemaakt. Het gaat om de AVR-X2300W en AVR-X1300W. Deze av-receivers bieden de belangrijkste toekomstbestendige functionaliteiten, ondersteund door interne kracht voor een verbeterde geluidsweergave. Hificorner.nl nam de twee receivers alvast onder de loep.

AVR-X-serie

Anno 2016 volgen geluids- en beeldtechnieken elkaar in rap tempo op. In korte tijd zijn we van HD Ready naar Full HD gegaan, terwijl tegenwoordig 4K Ultra HD de nieuwste standaard is. En als het even kan wordt 4K-resolutie ook nog ondersteund door onder andere High Dynamic Range (HDR) voor nog intenser beeldresultaat. Datzelfde geldt voor geluid; mp3 telt nauwelijks meer mee, liever luistert de kritische muziekliefhebber naar Hi-Res Audio (onder andere 24-bits/192 kHz lossless bestanden). En wat te denken van Dolby Atmos of DTS:X 3D-filmgeluid? Bovendien is iedereen verknocht aan zijn smartphone of tablet, dus streaming-functies als Bluetooth, Wi-Fi-connectie, AirPlay en DLNA zijn voor de moderne muziekliefhebber een absolute must.

Van 4K Ultra HD tot Hi-Res Audio

Je zou bijna door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig zijn er surround receivers, de meest complete Hifi-apparaten die er bestaan. Zo ook de Denon AVR-X2300W en AVR-X1300W. Deze twee fonkelnieuwe av-receiver beschikken over alle belangrijke geluids- en beeldtechnieken die er vandaag de dag toe doen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je een ontwikkeling mist. Beide 7.2-kanaals av-receivers komen met 4K Ultra HD-ondersteuning, HDR, Dolby Atmos, DTS:X, compatibiliteit met de nieuwste HDMI 2.0a-specificatie en HDCP 2.2, Wi-Fi, Bluetooth en AirPlay voor draadloze streaming en Hi-Res Audio-ondersteuning. Bediening gaat via de speciaal ontwikkelde Denon AVR Remote App.

Verschil in vermogen

Een lijst om u tegen te zeggen. Zelfs de instapper uit de serie, de Denon AVR-X1300W, beschikt over al het moois dat de hedendaagse technologie te bieden heeft. Het grote verschil met zijn grotere broer is dat de AVR-X2300W meer uitgangsvermogen levert (150 Watt tegenover 145 Watt) en daardoor een verbeterde geluidsweergave en beschikt over extra HDMI 2.0a-ingangen. Bovendien is de AVR-X2300W gecertificeerd door de Imaging Science Foundation (ISF), maar die ontwikkeling is vooral bedoeld voor gespecialiseerde ISF-technici.

Toekomstbestendig

De Denon AVR-X1300W en AVR-X2300W zijn toekomstbestendige av-receivers. Er wordt hoog ingezet op streaming, getuige de aanwezigheid van Wi-Fi, Bluetooth en AirPlay, terwijl Hi-Res Audio de standaard voor digitale muziekbestanden omhoog krikt. 4K Ultra HD-ondersteuning (de AVR-X2300W beschikt ook over 4K upscaling) biedt beeld in de hoogste mogelijke kwaliteit, terwijl HDCP 2.2 toegang geeft tot beveiligde 4K-content. HDR biedt extra kleurrijke beelden en het geavanceerde Dolby Atmos en DTS:X toveren uw woonkamer vol met intens filmgeluid (5.1.2). Overigens is het belangrijk om te weten dat DTS:X later dit jaar verkrijgbaar is via een firmware update. De optie Zone 2 maakt het mogelijk om in de hoofdzone (de woonkamer) naar home cinemageluid (5.1) te luisteren en in de tweede zone (de keuken) naar stereogeluid (2.0).

De Denon AVR-X2300W en AVR-1300W verschijnen eind juni op de markt.

Vorig artikelZiggo storing in Eindhoven en Helmond opgelost
Volgend artikelLevi’s en Google ontwikkelen slimme spijkerjas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in