Levi’s en Google ontwikkelen slimme spijkerjas

Google en Levi’s hebben samen een nieuwe spijkerjas ontwikkeld. In de lente van 2017 komt de jas op de markt, een testversie zal later dit jaar in de verkoop gaan. Zo heeft Google laten weten tijdens het jaarlijkse Google I/O. 

De jas beschikt over een soort touchpad in de linkermouw. Via een bluetoothzendertje is het mogelijk om een verbinding te maken met de smartphone. Via het touchpad is het mogelijk om een aantal apps en functionaliteiten te bedienen. Het bedienen gaat via gestures. Google  zal een API beschikbaar maken zodat de ontwikkelaars er zelf mee aan de slag kunnen, en uiteraard ook zelf gestures kunnen ontwikkelen.

De spijkerjas komt in de Levi’s Commuter kledinglijn beschikbaar van Levi’s, bedoeld voor mensen die in de stad rondfietsen. Hierdoor kan je eenvoudig functionaliteiten bedienen. Of de slimme spijkerjas ook in Nederland zal verschijnen is nog onbekend.

Meer kleding met slimme functionaliteiten

Het spijkerjack is het begin. Google heeft al aangegeven dat het gaat samenwerken met meerdere bedrijven om zo kleding te ontwerpen voor verschillende situaties. Zo komt er ook sportkleding, zakelijke kleding met slimme functionaliteiten.  De Jacquard smart jacket zal vanaf 2017 te koop zijn, een adviesprijs is vooralsnog onbekend.

Vorig artikelDenon presenteert toekomst met fonkelnieuwe AVR-X-serie
Volgend artikelKomt Xiaomi op 25 mei met een drone?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in