Enkele favoriete soundbars van Hificorner.nl

De soundbar wint de laatste jaren flink aan populariteit. Dat is te zien aan de verkoopcijfers, maar ook aan de hoeveelheid fabrikanten die soundbars uitbrengen. Een soundbar staat te boek als onderdeel van een home cinema-opstelling. Waar conventionele surround-systemen bestaan uit vijf luidsprekers en een subwoofer, daar doet de soundbar het in zijn eentje. Een absolute pré, aangezien steeds meer mensen niet zitten te wachten op een woonkamer die is volgebouwd met speakers.

Het doel van een soundbar is het verbeteren van de geluidsweergave van televisiespeakers. Dat kan al snel, want over het algemeen zijn de ingebouwde luidsprekers in een televisie te matig om goed geluid te leveren. Onder de motorkap bestaat een soundbar altijd uit meerdere kleine luidsprekers en woofers, die tezamen een rijk en vol televisiegeluid leveren. Natuurlijk kan een soundbar niet snel een volwaardig 5.1-systeem vervangen, al zijn er genoeg soundbars die dezelfde pit en power leveren als een uitgebreide home cinema luidsprekerset.

Door weerkaatsing van het geluid en geavanceerde technieken is de soundbar uitstekend in staat om ruimtelijk geluid te creëren, maar een soundbar is niet te vergelijken met surroundsystemen waarbij luidsprekers rondom de luisterpositie zijn geplaatst. En soms zelfs boven, met Dolby Atmos of DTS:X decoding. Een soundbar bespaart ruimte en geeft een forse kwaliteitsinjectie aan het televisiegeluid. Bovendien zijn steeds meer soundbars voorzien van Bluetooth, Wi-Fi of NFC voor streaming.

In de meeste gevallen wordt een soundbar onder een televisie geplaatst of gehangen. Vaak wordt aangeraden om een soundbar uit te breiden met een losse subwoofer, zodat de subwoofer de weergave van lage frequenties overneemt van de soundbar. Een optionele subwoofer is niet altijd nodig, aangezien sommige ruimtes klein genoeg om door een soundbar met kraakheldere muziek gevuld te worden. Overigens zijn er ook sets te koop bestaande uit een soundbar én een subwoofer.

Hificorner.nl verkoopt tientallen soundbars, maar heeft er vijf favorieten uitgelicht. Bekijk het gehele aanbod aan hoogwaardige soundbars via deze link.

Sonos Playbar

Sonos-playbar

Wie Sonos zegt, zegt streaming. De Sonos Playbar vervult een dubbelfunctie. Enerzijds neemt hij het televisiegeluid over, anderzijds is hij het stralende middelpunt voor al uw streaming. Via een handige app op een smartphone of tablet is deze soundbar te bedienen. Beluister het geluid van een film of serie in hoge kwaliteit of stream via Spotify, Deezer of TuneIn uw favoriete muziek. Deze soundbar is al jaren een favoriet en dat is niet voor niets. De Playbar is eventueel uit te breiden met de zeer hoogwaardige Sonos Sub en/of met twee Play:1’s of Play:3’s tot een heuse home cinema-set.

Q Acoustics Media 4

a56d5-qa-m4-pic01

Het Britse Q Acoustics is ooit opgericht om voor een betaalbare prijs een hoogwaardig geluid te leveren. Dat is precies het kenmerk van de Q Acoustics Media 4. Deze stijlvolle soundbar levert een zeer gebalanceerd geluid en is een perfecte upgrade van het televisiegeluid. De soundbar is zelfs zo goed dat het gerenommeerde What Hi-Fi? de Media 4 een What Hi-Fi? Award toekende. Bluetooth en NFC is aanwezig voor draadloos streamen.

Focal Dimension

focal-dimension

Wat geluid betreft, is de Focal Dimension een absolute winnaar. Vijf ingebouwde luidsprekers leveren een meeslepende en ruimtelijke geluidsweergave. Door zijn uitgangsvermogen levert de Dimension een virtuele surround sound, waardoor u het gevoel hebt alsof u te midden van een 5.1-luidsprekerset zit. De strak vormgegeven Focal Dimension richt alle pijlen op de weergave van het geluid en is daarom niet uitgerust met bijvoorbeeld Bluetooth of een Wi-Fi-ontvanger voor streaming.

Dali KUBIK ONE

dali-kubik-one

Je hebt mooi, mooier en Kubik One. Alles aan deze soundbar van het Deense Dali ademt klasse. Deze veelzijdige soundbar vervult in wezen drie functies: als geluidsupgrader van uw televisie, als streaming-speaker dankzij de aanwezigheid van Bluetooth en als blikvanger dankzij zijn prachtige uiterlijk. Het Engelse magazine What Hi-Fi? onderwierp de Dali Kubik One aan een grondige test en kon maar één conclusie trekken: vijf sterren.

Yamaha YSP-1600

Yamaha YSP-1600

De Yamaha YSP-1600 is een betaalbare alleskunner. Deze elegante soundbar geeft niet alleen het televisiegeluid een flinke oppepper, ook is de soundbar uitgerust met onder andere Bluetooth en AirPlay voor streaming, 4K Ultra HD-ondersteuning en geluidstechnologie voor virtual surround. Als klap op de vuurpijl is de Yamaha YSP-1600 onderdeel van Yamaha’s eigen streamingsysteem MusicCast, dat als grote voordeel heeft dat het tientallen Yamaha-apparaten ondersteunt.

Vorig artikelVoor het eerst sinds zes jaar tijd verlies voor Lenovo
Volgend artikelIs dit de nieuwe iPhone 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in