Steeds meer Locky-aanvallen gericht op bedrijven

IT beveiliger Eset meldt een flinke toename van het aantal Locky-besmettingen in Nederland. De ransomware variant is volgens de dienstverlener steeds vaker gericht op bedrijven. Het gaat hierbij om een JS/Danger.ScriptAttachment wat vaak via de mail wordt verzonden. 

Security

Locky: Vooral gericht op bedrijven

Softwarebeveiliger Eset heeft laten weten dat 54 procent van de Nederlandse systemen welke beschikken over beveiliging van Eset te maken hebben gehad met een Locky aanval.

De aanvallen zijn vooral gericht op het bedrijfsleven, eerst was Locky vooral gericht op consumenten, nu zijn het voornamelijk de consumenten. De ict-beveiliger licht toe dat de ransomware-aanval vaak start met een authentiek ogende e-mail waarin de gebruiker wordt gevraagd om een bestand te openen wat zicht voor doet als bijvoorbeeld een factuur. Wanneer het bestand wordt geopend start de ransomware en worden alle bestanden voorzien van een versleuteling.

Locky is een van de grootste bedreigingen van dit moment. De data is alleen weer beschikbaar na betaling van losgeld, of na het terugzetten van een backup. Het is daarom erg belangrijk om te zorgen voor een goede backup.

Vorig artikelGTA Online: Vanaf 7 juni nieuwe game mode
Volgend artikelNest gaat nog meer slimme apparaten ontwikkelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in