Wat kunnen we verwachten tijdens WWDC 2016

Aanstaande maandag gaat het WWDC van start. Dit evenement is vooral gericht op de ontwikkelaars en de ontwikkelingen binnen iOS. Wat kunnen we verwachten tijdens het WWDC 2016?

wwdc2016logo

WWDC 2016: 13 tot 17 juni

Het WWDC vindt elk jaar plaats in juni. Dit jaar vanaf 13 t/m 16 juni. Op de eerste dag is er een keynote, waar de nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd. Regelmatig komt er ook nieuwe hardware uit.

iOS 10

De laatste jaren zijn er behoorlijk veel wijzigingen geweest voor het iOS systeem. De meest recente versie is iOS 9.3. Tijdens het evenement zal Apple zo goed als zeker iOS 10 aankondigen.

iOS-10-Dark-mode

De nieuwe versie van iOS is niet compleet nieuw, maar beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Zo komt er naar verwachting een nieuwe ‘dark mode’ en krijgt App Store en Music-app een grote update.

Siri

De grootste veranderingen worden verwacht bij het netwerk van Siri. Volgens geruchten zal Apple voor Siri een SDK uitbrengen. Hiermee kunnen ontwikkelaars de apps ontwikkelen voor het Siri platform. Het systeem van Apple is behoorlijk gesloten, maar het lijkt erop dat ontwikkelaars steeds meer mogen in iOS.

WatchOS 3.0

WatchOS is het systeem welke wordt gebruikt voor de Apple Watch. Naar verwachting krijgen we tijdens WWDC 2016 meer te zien over WatchOS 3.0.

Nieuwe MacBook Pro

Naast de vele nieuwe software verbeteringen wordt er ook nog hardware verwacht tijdens het evenement. Het is ondertussen weer tijd voor een aantal nieuwe modellen. Er wordt gesproken over een nieuwe MacBook Pro met een Touch ID sensor en een OLED balk voor de functieknoppen De iPhone 7 en iPhone 7 Plus staan voor september op de planning.

Vorig artikelMoto Z smartphone heeft geen 3,5mm audiopoort
Volgend artikelGratis Livestream Formule 1 Grand Prix van Canada

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in