SpaceX: Vanaf 2018 elke twee jaar rakket naar Mars

Elon Musk heeft het toekomstbeeld om te kunnen wonen en leven op Mars. Met SpaceX maakt hij ook echt werkt van zijn toekomstbeeld.  In 2025 moeten de eerste mensen voet op de rode planeet zetten, zo heeft hij laten weten. 

spacex

Over twee jaar zal SpaceX starten met een onbemande missie naar de planeet. SpaceX heeft het plan om om de twee jaar een onbemande missie naar de planeet te sturen. Het ruimtebedrijf is voor de missies erg afhankelijk van hoe de planeten om de zon draaien. Eens in de twee jaar is de situatie ideaal, en daar wil Musk gebruik van maken.

Missies met een vaste frequentie zijn van levensbelang om mensen op Mars te laten leven, je moet ze gewoon kunnen bevoorraden. In totaal zijn er tot nu toe 43 marsmissies geweest, uiteraard zonder benaming. Daarvan waren er slechts 18 succesvol uitgevoerd.

Als alles volgens plan gaat lopen gaat in 2022 de Mars Colonial Transporter naar de planeet. Voor de veiligheid nog zonder mensen. Volgens de plannen van SpaceX zullen er twee jaar later wel mensen aan boord zijn. Volgens Musk moet het over heel veel jaar mogelijk zijn om veilig naar Mars te reizen.

VIANumrush
Vorig artikelSpecificaties Honor 5A Plus opgedoken
Volgend artikelEA E3 Battlefield 1 persconferentie livestream: Bekijk het live

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in