T-Mobile: Overal in Nederland 4G+ snelheden

T-Mobile geeft aan dat er momenteel een landelijke dekking is van het 4G+ netwerk. In het gehele land zijn nu de maximale snelheden van 225Mbps aanwezig door de bundeling van meerdere 4G frequenties. 

telecom-339828_960_720

De uitrol is redelijk snel gegaan omdat de hardware, waaronder de masten en zenders al aanwezig zijn. Daarom is het aanbieden van het 4G+ eenvoudig. In januari is T-Mobile begonnen met het activeren van 4G+ in Nederland. Het bedrijf heeft vandaag laten weten dat er inmiddels 4105 masten zijn voorzien in Nederland welke beschikken over de 4G+ ondersteuning.

4G+ is een combinatie van meerdere banden. Om 4G+ aan te kunnen bieden is er minstens 4G nodig op twee frequentiebanden. T-Mobile heeft haar netwerk vanaf het begin ontworpen op de 900 en 1800Mhz band. Carrier aggregation wordt toegepast om de banden te koppelen voor meer snelheid of capaciteit.

De snelheden zijn vaak wel een theorie. Wanneer het druk is op het netwerk is het netwerk niet maximaal beschikbaar. Bij 4G is het gemiddelde 40 Mbps terwijl 4G+ met 60 Mbps fors hoger is.

Vorig artikelProductie Galaxy Note 7 mogelijk in juli van start
Volgend artikelSamsung heeft cloudaanbieder Joyent overgenomen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in