Samsung heeft cloudaanbieder Joyent overgenomen

Samsung heeft een Amerikaanse cloudaanbieder overgenomen, het gaat hierbij om Joyent. In Europa is de cloudaanbieder op dit moment nog niet zo heeft populair, maar heeft een flink aanbod en gaat onder andere met de public en private clouddiensten de concurrentie aan met Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud Platform. 

Cloudaanbieder Joyent

De overname is naar verwachting vooral gedaan om de eigen clouddiensten te kunnen verbeteren. Hierdoor wordt Samsung meteen Joyent’s grootste klant op gebied van de clouddiensten. Ook Samsung is steeds meer afhankelijk van de clouddiensten.

Joyent beschikt momenteel over zeven datacenters waarvan de meeste in de VS en één onder andere in Amsterdam. Naar verwachting zal het aantal datacenters toenemen na de overname, vooral in Europa en Azië zouden er zeker nog een aantal datacenters bij moeten komen.

Verbetering voor cloud diensten

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de overname van Joyent, dat de overname moet zorgen voor een verbetering op gebied van de cloud diensten van Samsung. Het bedrijf is niet van plan om direct winst te maken. Of Samsung ook de concurrentie aan zal gaan met aanbieders zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services en het Google Cloud Platform is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelT-Mobile: Overal in Nederland 4G+ snelheden
Volgend artikelLG X-serie voorzien van nieuwe smartphones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in