Microsoft stopt met agressieve methode Windows 10 upgrade

Microsoft heeft de Windows 10 update minder agressief gemaakt. Het tech bedrijf gaat stoppen met de agressieve tactieken om Windows 10 aan te bieden. Zo heeft het bedrijf laten weten tegenover The Verge. 

Windows10Eerder vandaag verscheen het nieuws over een rechtszaak tegen Microsoft welke is gewonnen door Teri Goldstein. Ze wilde naar eigen zeggen niet de Windows 10 update, maar de update werd toch geïnstalleerd. De softwaremaker betaalt haar 10.000 dollar.

Goldstein is eigenaar van een reisbureau en heeft haar computer daarvoor nodig. Na de installatie van Windows 10 werd haar pc langzamer en crashte deze regelmatig. Om deze reden heeft Microsoft 10.000 dollar betaald, vanwege de misgelopen inkomsten. Microsoft besloot niet in hoger beroep te gaan.

Aangepaste meldingen

Microsoft stelde de installatie vorig jaar juni gratis beschikbaar. Sindsdien heeft Microsoft verschillende methode’s gebruikt om Windows 10 te pushen naar de werkplekken, met meldingen en automatische downloads. Microsoft heeft nu de upgrade melding van Windows 10 aangepast. Het is vanaf nu mogelijk om het aanbod af te wijzen. Ook wordt de update niet meer automatisch ingepland als gebruikers op het rode kruisje drukken.

Vorig artikelApple komt waarschijnlijk met volledig zwarte iPhone 7
Volgend artikelWindows 10 Anniversary update 2 augustus beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in