Accu snel leeg door Snapchat? zo kan je het oplossen

Snapchat is een populaire app, vooral jongeren gebruiken tegenwoordig de populaire sociale app. Maar helaas vraagt het wel behoorlijk veel van je accu. Gelukkig zijn er enkele aanpassingen waardoor de app weer net even iets zuiniger zal lopen op de smartphone. SnapchatBij vele social media apps waaronder ook bij Facebook lijkt het erop dat er op de achtergrond van alles gebeurd. Wanneer je Snapchat actief zal gebruiken zal je snel merken dat de accu behoorlijk snel leeg gaat. Uiteraard gaat de accu wat sneller leeg als er vele selfies en filmpjes worden bekeken.

Snapchat reisstand activeren

Door de zogenaamde ‘Reisstand Mode’ aan te zetten, is de app een stuk zuiniger in gebruik. Wanneer deze functie is ingeschakeld worden alle snaps en stories pas gedownload wanneer er op geklikt wordt. Hierdoor wordt alle content niet automatisch binnen gehaald, maar alleen als je er zelf op zal klikken. Via de instellingen van de app is het mogelijk om de aanvullende services te beheren. Wanneer je klik op “beheren” zal de optie verschijnen om Snapchat in de reisstand te zetten.

Met de reisstand in Snapchat worden de snapchats alleen gedownload als er op wordt geklikt, dit scheelt niet alleen veel data maar ook veel accuverbruik.

Automatisch verversen uitschakelen

Mocht het actieveren van de reisstand miet de gewenste optie hebben dan is er nog een andere mogelijkheid. Bij de instellingen van de iPhone onder algemeen en daarna op ‘Ververs op achtergrond’ heb je de mogelijkheid om Snapchat uit te zetten zodat de app niet op de achtergrond automatisch zal verversen, het nadeel hiervan is wel dat je bij het opstarten van Snapchat langer moet wachten tot alle snaps en video’s zijn geladen.

Vorig artikelMicrosoft werkt aan Surface all-in-one desktop
Volgend artikel‘Apple heeft interesse in overname muziekdienst Tidal’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in