Apple moet nieuwe iPhone aanbieden na defect tijdens garantieperiode

De rechtbank in Amsterdam heeft een oordeel vrijgegeven over een zaak tussen een iPhone-koper en Apple. Wanneer er een iPhone defect gaat moet Apple deze binnen de garantie periode vervangen voor een geheel nieuw exemplaar. Een gereviseerd exemplaar is niet voldoende. iPhone-6-backWanneer een iPhone niet gemaakt kan worden wordt in de meeste gevallen een gereviseerd (refurbished) toestel aan geboden. Een refurbished toestel bestaat uit onderdelen van andere iPhones. Het is hierbij niet een gloednieuw exemplaar.

Nieuwe iPhone

Bij deze zaak ging het om een iPhone 6 Plus 16GB welke na 8 maanden niet meer wilde opstarten. Apple onderzocht het toestel en kwam met de conclusie dat het toestel niet meer te repareren was, hierdoor kreeg de vrouw een refurbished iPhone 6 Plus aangeboden. De vrouw was het hier niet meer eens en weigerde het aanbod.

De kantonrechter heeft de vrouw in het gelijk gesteld en heeft bepaald dat Apple een nieuw toestel moet uitgeven bij een defect binnen de garantie periode van het toestel.

Volgens de rechter zou een smartphone van 799 euro na acht maanden niet onherstelbaar defect mogen zijn, en kan er hierdoor beroep worden gedaan op de garantieperiode van het toestel. Hierbij hoort zij een compleet nieuw toestel te krijgen.

Vorig artikelHardeschijvenfabrikant Seagate schrapt opnieuw banen
Volgend artikelPokémon Go-update voor iOS app beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in