Google Maps WiFi modus voor iedereen toegankelijk

Al langere tijd werkt Google aan een update waardoor het offline opslaan van kaarten een stuk makkelijker moet worden in Google Maps. Deze week verscheen er een update op de server waarin de functionaliteiten zijn verwerkt. 

Het wordt een stuk makkelijker om offline in Google Maps de kaarten te gebruiken, hierdoor kan je eenvoudig zonder het gebruik van data navigeren. Naast de offline modus is het nu ook mogelijk om de kaarten op te slaan op een SD kaart. Google maakt de nieuwe functie vandaag bekend en is ook al de uitrol gestart.

googlemaps-updateOm offline te navigeren moet er een kaart gedownload worden op de telefoon. Deze data werd voorheen bewaard op de interne opslag. Nu is het ook mogelijk om deze data te bewaren op de interne opslag van de smartphone. De functie om Google Maps alleen met WiFi te gebruiken is nu voor iedereen toegevoegd en toegankelijk in de app. Met de ‘Alleen WiFi’-functie van Google Maps is de app alleen actief te gebruiken bij een WiFi-verbinding. Hierdoor zal het navigeren niet werken als de kaarten niet offline beschikbaar zijn.

Beschikbaarheid

De nieuwe functionaliteit is vanaf de server geactiveerd, hierdoor is het direct zichtbaar zonder een update voor de app. Voor zowel Android als iOS is de nieuwe functie beschikbaar.

Vorig artikelApple Watch 2 met gps verschijnt mogelijk in september
Volgend artikelFacebook gaat advertenties tonen aan gebruikers met adblocker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in