Facebook gaat advertenties tonen aan gebruikers met adblocker

Adblockers zijn in opkomst, nu gaat Facebook de strijd aan met de adblockers. Het sociale netwerk heeft op zijn desktopsite een manier gevonden waardoor advertenties ondanks de adblocker worden ingeladen en aangepast. Hierdoor zullen de adblockers de advertenties niet herkennen. 

facebook-messenger-for-mac1Volgens Andrew Bosworth, welke verantwoordelijk is voor de advertentieafdeling van Facebook heeft de wijziging niks met geld te maken. Het gaat er volgens Andrew Bosworth om hoe Facebook wil dat de dienst getoond moet worden aan de gebruikers. Uiteraard zal dit ook voor een stijging in de omzet gaan zorgen.

Adblocker software omzeilen

Vooralsnog is het onduidelijk op welke manier Facebook de adblocker software wil gaan omzeilen. Facebook heeft een onderzoek gestart naar de adblockers, en hebben laten weten dat dit vaak is omdat gebruikers de advertenties storend vinden. Er zijn vooralsnog geen cijfers bekend hoeveel gebruikers een adblocker actief hebben.

Advertentie instellingen

Ook zouden de gebruikers graag controle willen hebben op de advertenties. Hierdoor is het makkelijker geworden om te configureren welke advertentie je te zien zal krijgen. Door op de knop ‘Waarom krijg ik deze advertentie te zien?’ te klikken kan Facebook bepalen welke advertenties en doelgroep zichtbaar moeten zijn.

Vorig artikelGoogle Maps WiFi modus voor iedereen toegankelijk
Volgend artikelGoogle maakt einde aan Flash in Chrome

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in