Rimac Concept One: Snelste elektrische auto ter wereld

De RImac Concept One is in Nederland een onbekende auto. Toch is de Rimac Concept One een van de snelste elektrische auto’s ter wereld. De Concept One van de Kroaatse automaker verslaat zelfs de Tesla Model S P90D en de LaFerrari. Rimac Concept OneDe specificaties zijn behoorlijk, zo heeft de volledig elektrische Concept One 1088 pk. In vergelijking met de LaFerrari welke 950PK behoorlijk veel. De Tesla trekt in 3,0 seconden op naar 100 kilometer per uur. De Rimac Concept One kan dat in 2,6 seconden en de LaFerrari kan dat in 2,4 seconden. In een dragrace wordt de LaFerrari toch verslagen door de Rimac Concept One.

Rimac Concept One vs LaFerrari en Tesla P90D

De Concept One is nog niet beschikbaar voor de aankoop. Wel is het mogelijk om de auto te bestellen. Het accupakket van maar liefst 1.000 kWh verdeelt z’n stroom over vier elektromotoren welke samen goed zijn voor 1088PK en in totaal 1600 Nm leveren.

De Concept One wordt ook wel gezien als de elektrische variant van de Bugatti. Rimac heeft de auto wel een flink prijskaartje gegeven van 1 miljoen dollar. De nieuwe elektrische auto is alleen op bestelling te koop.

Vorig artikelTopmodel iPhone 7 krijgt 256GB interne opslag
Volgend artikelScherm Galaxy Note 7 met Gorilla Glass 5 krast behoorlijk snel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in