Scherm Galaxy Note 7 met Gorilla Glass 5 krast behoorlijk snel

Gorilla Glass 5 is een nieuw soort glas welke beter bestand moet zijn tegen val schade en breuken.  De recente Galaxy Note 7 is het eerste toestel welke de beschikking heeft over de techniek. In de praktijk blijkt dat het scherm wel iets eerder zal krassen. 

De Galaxy Note 7 beschikt over de Gorilla Glass techniek en is standaard voorzien van Gorilla Glass 5. Apple zal mogelijk snel volgen aangezien er geruchten gaan dat Apple het nieuwe type glas zal gebruiken in de iPhone 7.

De YouTube JerryRigEverything heeft een aantal scherpe voorwerpen gezet op het glas. Het scherm krast behoorlijk snel. Gorilla Glass 4 is beter bestand tegen de krassen aangezien deze gaat tot niveau 6 van de hardheidsschaal Mohs. Bij Gorilla Glass 5 verschenen de eerste krassen al bij niveau 5. De krassen ontstaan door contact met ijzer, staal, koper, nikkel en glassoorten. Zeker gezien de adviesprijs van de Galaxy Note 7 is het aangeraden om een screenprotector te gebruiken.

Op gebied van valschade geeft Gorilla Glass 5 wel meer bescherming. Hierdoor kan de smartphone van een grotere hoogte vallen zonder te beschadigen. Vanaf 9 september is de Galaxy Note 7 beschikbaar in Nederland.

Vorig artikelRimac Concept One: Snelste elektrische auto ter wereld
Volgend artikelAsus lanceert high-end ZenPad 3S 10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in