Verkoop Nintendo 3DS in de lift vanwege Pokémon Go

Pokémon Go is een behoorlijk groot succes, en zorgt voor veel geld richting ontwikkelaar Niantic en uiteraard ook Nintendo. Voor de verkoop van de consoles is het ook goed nieuws. De populaire game geeft een behoorlijke boost voor de Nintendo 3DS verkoop. 

Nintendo 3DS

Verkoop Nintendo 3DS

De verkopen van de Nintendo 3DS in de Verenigde Staten zijn sinds de lancering van Pokémon Go flink gegroeid in Nederland. Volens Nintendo was de 3DS de best verkopende hardware in de gaming industrie in de maand juli. Niet alleen Pokémon Go zorgt voor dit succes, ook de release van Monster Hunter Generations zorgt voor meer verkopen.

Nintendo heeft laten weten dat de oudere Pokémon games met ruim 80 procent zijn toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Het gaat hierbij om Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire.

Sinds de lancering van Pokémon Go is het aandeel van Nintendo flink gestegen. Nintendo is niet volledig eigenaar van de game. Het spel is namelijk ontwikkeld door Niantic en The Pokémon Company. Nintendo heeft een aandeel van 32 procent in The Pokémon Company. De meeste winst gaat vooralsnog naar Niantic.

Vorig artikelGoogle Street View stuk soepeler door nieuwe update
Volgend artikel‘Samsung Galaxy On7 (2016) smartphone verschijnt binnenkort’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in