‘Google stopt met Project Ara smartphone’

Google gaat middelen beter benutten. Als onderdeel van deze herstructurering gaan er verschillende dingen veranderen. Opvallend is dat Google mogelijk gaat stoppen met Project Ara. 

Project-Ara-smartphoneGoogle was met Project Ara al langere tijd bezig om de modulaire smartphone te ontwikkelen. Het bleek eerder al dat er erg lastig is om een modulaire smartphone te ontwikkelen. Tijdens afgelopen Google I/O heeft het bedrijf meer informatie vrijgegeven over de smartphone. De bedoeling was toen dat ontwikkelaars deze herfst de beschikking zouden krijgen over de modulaire smartphones en het publiek aan het begin van 2017.

Het bedrijf is sinds de herfst van 2013 al bezig met de ontwikkeling van de modulaire smartphones. Het toestel zou uitgebracht worden in drie formaten en beschikken over een lage instapprijs zodat de gebruikers zelf componenten kan upgraden.

Google heeft de hoop opgegeven in Project Ara. Wel is aangegeven dat een groot deel van het project beschikbaar zal worden gesteld aan andere ontwikkelaars via een licentie.

Vorig artikel‘Pokémon Go brengt in twee maanden 393 miljoen euro op’
Volgend artikelSamsung bevestigt terugroepactie Galaxy Note 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in