Samsung bevestigt terugroepactie Galaxy Note 7

Samsung heeft de verkoop van de Galaxy Note 7 tijdelijk gestaakt vanwege problemen met de toestellen. De actie is begonnen vanwege incidenten waarbij de accu van het toestel is ontploft. Volgens Samsung zijn er al 35 incidenten geweest. 

samsung-galaxy-note-7-foto-1-1024x662Samsung heeft inmiddels een officieel statement vrijgegeven. Er is een kans dat de batterij ontploft. Iedereen die een Galaxy Note 7 heeft, krijgt een vervangend toestel. Het probleem zou ontstaan bij minder dan 0,1 procent van de toestellen.

Volgens bronnen zou het gaan om een klein probleem in het productieproces van de nieuwe smartphone. Het is niet duidelijk welke toeleverancier daar verantwoordelijk is. Sinds 19 augustus is de nieuwe smartphone te koop in een aantal landen zoals de VS en China.

Er zijn in totaal al 2,5 miljoen Galaxy Note 7-toestellen verkocht, hoeveel daarvan vervangen moeten worden is vooralsnog onduidelijk. In Nederland is de smartphone uitgesteld. Wel krijgen klanten die de Galaxy Note 7 al besteld hadden vanwege de vertraging een 128GB geheugenkaart. Wanneer de toestellen wel worden geleverd in Nederland, is nog niet bekend.

Galaxy Note 7

De Galaxy Note 7 is een flink toestel met een 5,7 inch-scherm met QHD-resolutie. Onder de motorkap is er een krachtige chipset te vinden. Ook is er een irisscanner aanwezig. Onder de motorkap is er een Exynos 8890soc chip aanwezig in combinatie met 4GB LPDDR4-geheugen en een ARM Mali T880-gpu.

Vorig artikel‘Google stopt met Project Ara smartphone’
Volgend artikelWiko introduceert Ufeel Fab en Ufeel Prime smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in