Sim-only abonnementen stijgen in populariteit


Sim Only abonnement zijn flink in populariteit aan het stijgen. De abonnementsvorm is de afgelopen jaren flink aan het groeien, zo blijkt uit een recent onderzoek van Telecompaper. Steeds meer consumenten komen achter de voordelen van de goedkopere Sim Only abonnement. simEen Sim-Only abonnement kan je het beste zien als een abonnement maar dan zonder toestel. Vaak heb je per maand de mogelijkheid om het abonnement naar eigen wens te configureren. De grote verliezer van de afgelopen jaren is prepaid, logisch aangezien steeds meer diensten gebruik maken van een actieve internet connectie. Met een Sim Only abonnement heb je voor weinig veel MB’s.

Onderzoek

Telecompaper heeft sinds het derde kwartaal van 2012 een onderzoek lopen naar de ontwikkelingen van Sim Only en de Prepaid gebruikers op de Nederlandse markt. Sinds het begin van het onderzoek is er een flinke stijging te zien in het aantal Sim Only abonnement. Inmiddels is ruim 36 procent van alle mobiele aansluitingen een Sim Only abonnement.

Voor 2012 was prepaid over het algemeen goedkoper voor de mensen welke alleen bellen en smsén. Dataverkeer wordt tegenwoordig steeds goedkoper en meer diensten maken gebruik van internet, denk hierbij aan Facebook en Whatsapp. De consument wil tegenwoordig gewoon altijd online zijn, ook zonder actieve WiFi verbinding.

Uit het onderzoek zijn ook enkele details zichtbaar. De afgelopen vier jaar zijn het aantal actieve Sim Only aansluitingen met 12 procent gestegen, het aantal prepaid aansluitingen is met 9 procent gedaald. Naar verwachting zal dit in de komende jaren snel toenemen. Met een bescheiden Sim Only abonnement ben je tegenwoordig goedkoper uit in vergelijking met prepaid.

In het vierde kwartaal van 2012 had 66 procent van de smartphonegebruikers een abonnement met een toestel. In het eerste kwartaal van 2012 was dit nog 70 procent. Sim Only is vooral in opkomst bij de smartphone gebruikers, featurephone (telefoon zonder smartphone functionaliteiten) gebruikers hebben over het algemeen nog een prepaid abonnement.

Aanbieders

Tegenwoordig zijn er vele aanbieders welke Sim Only abonnement aanbieden. Het voordeel van Sim Only is dat je het abonnement ook vaak per maand kan wijzigen. Via de website Sim.nl is het mogelijk om in met een duidelijk overzicht Sim Only abonnementen te vergelijken.

BRONTelecompaper
Vorig artikelSony komt met gouden NW-WM1Z walkman van 3.300 euro
Volgend artikelHuawei introduceert nieuwe MediaPad M3 tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in