Terugroepactie Galaxy Note 7 kost Samsung veel geld

De terugroepactie welke Samsung op dit moment heeft gestart vanwege de problemen met de Galaxy Note 7 zorgen naast een flinke vertraging ook op flinke kosten. Ongeveer 2,5 miljoen exemplaren van de Galaxy Note 7 moeten worden vervangen. 

samsung-galaxy-note-7-foto-1-1024x662De oorzaak van de terugroepactie is de batterij van de smartphone, die in diverse gevallen spontaan vlam bleek te kunnen vatten. Om deze reden gaat Samsung ruim 2,5 miljoen toestellen vervangen.

De kosten zijn behoorlijk. Bloomberg verwacht dat de terugroepactie ruim 1 miljard dollar zal kosten. Samsung heeft zelf geen reactie gegeven op de daadwerkelijke kosten, maar geeft wel aan dat het gaat om een flink bedrag.

De Galaxy Note 7-toestellen welke nu geproduceerd worden moeten dienen als vervanging van de eerder verkochte exemplaren. Samsung zal voor de toekomstige productie van de Galaxy Note 7 geen gebruik meer maken van accu’s welke zijn gemaakt door dochterbedrijf SDI. Volgens bronnen zorgen de accu’s van Samsung zelf voor de problemen.

Vorig artikel‘OnePlus werkt aan smartphone met 4k-scherm’
Volgend artikelApple Music meer dan 10 miljoen keer gedownload voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in