iOS 10 vanaf 13 september beschikbaar: Welke devices kunnen updaten?

iOS 10 is vanaf 13 september beschikbaar als download. Apple heeft dit nieuws uitgebracht tijdens het Apple evenement. Tijdens het evenement heeft Apple de nieuwe iPhone 7 uitgebracht. 

ios10-800x585De nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus beschikken standaard over iOS 10. Vanaf 13 september is het mogelijk om de nieuwe versie ook te installeren op de oudere devices. Via het toeste zelf is het mogelijk om de update te installeren. Via het ‘instellingen’ menu is het mogelijk om de update te installeren.

Op dinsdag 13 september zal je naar verwachting niet de enige zijn welke de nieuwe update zal installeren. Het is aangeraden om even te wachten met de installatie van de update. Tijdens de release zijn de servers van Apple vaak overbelast waardoor het installeren vaak erg lang kan duren of dat je device niet geactiveerd kan worden. Het is aangeraden om op 14 september de update te installeren.

Het is vooraf altijd verstandig om een back-up te maken van je volledige toestel. De afgelopen maanden heeft Apple al actief getest met de iOS 10 bèta. Inmiddels is de GM versie verschenen voor de ontwikkelaars. De GM is vaak gelijk aan de publieke versie.

Voor welke devices?

Het nieuwste besturingssysteem is compatibel met de iPhone 5 en nieuwer, de iPod touch 6 en de iPad 4 en nieuwer. De iPad Mini 1 krijgt helaas geen update meer. Alleen nieuwer dan de iPad mini 2 krijgt de nieuwe update.

De iPhone 4S blijft hangen op iOS 9. Dit is ook van toepassing voor de iPad 2,3 en Mini en de vijfde generatie iPod Touch.

iPads welke op iOS 9 blijven:
– iPad 2
– iPad 3
– iPad Mini

iPads welke naar iOS 10 gaan:
– iPad Mini 2
– iPad Mini 3
– iPad Mini 4

Vorig artikeliPhone 7 en iPhone 7 Plus: Wanneer verkrijgbaar en voor welke prijs?
Volgend artikelSony PlayStation 4 Pro officieel uitgebracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in