Samsung beperkt maximale acculading in Galaxy Note 7

Samsung heeft het maximale accupercentage van de Galaxy Note 7 beperkt, om zo het ontploffingsgevaar van de smartphone te beperken. 

samsung-galaxy-note-7-foto-1-1024x662Met een software-update worden de bestaande toestellen aangepast. Hierdoor wordt de accucapaciteit beperkt tot maximaal 60 procent procent. De update komt volgende week uit en is een tijdelijke oplossing totdat Samsung alle defecte telefoons heeft vervangen.

In totaal worden er 2,5 miljoen toestellen terug geroepen na meldingen van ontplofte batterijen. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration heeft eerder het advies uitgebracht om de Note 7 niet te gebruiken tijdens vliegtuigreizen.

De fabrikant is al geruime tijd actief bezig om alle toestellen terug te roepen. Alle gebruikers kregen een pushbericht met het verzoek de telefoon uit te zetten en direct terug te brengen naar de winkel.

Problemen voor Samsung

Voor Samsung zijn de problemen behoorlijk. Zo heeft het tech-concern flinke klappen gekregen op de beurs. Samsung gaat de 2,5 miljoen smartphones vervangen. Samsung gaat de vervangende Note 7 smartphones aanduiden met een blauwe ‘S’ op de verpakking.

Vorig artikelXiaomi Amazfit-smartwatch met GPS-module
Volgend artikel‘Apple’s volgende iPhone heeft geen homeknop’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in