App gaat rijbewijs over paar jaar vervangen

Over een aantal jaar krijgen automobilisten een app op de smartphone waardoor het fysieke rijbewijs voor een digitaal exemplaar wordt vervangen in de vorm van een app op de smartphone. 

rijbewijsNu meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer dat er een app in de maak is voor je smartphone, hierdoor is het rijbewijs altijd fysiek bij je. Het wordt over enkele jaar mogelijk om een app te downloaden voor de smartphone welke dezelfde functie zal gaan bieden als het roze rijbewijspasje.

In de praktijk zullen er straks twee apps zijn. Eén voor de houder en één om de gegevens uit te lezen zodat bijvoorbeeld de politie eenvoudig het rijbewijs kan checken. Veiligheid is behoorlijk belangrijk, de inmiddels is volgend de Rijksdienst al behoorlijk ver. De reden dat er nu pas gewerkt wordt aan een digitale variant is vooral op gebied van veiligheid en techniek.

De verwachting is dat we over een aantal jaar aan de slag kunnen met de nieuwe app. Meer informatie is vooralsnog onduidelijk.

Papieren rijbewijs

Sinds zaterdag is de papieren variant niet meer geldig in Nederland. De plastic variant is inmiddels de opvolger. Op de papieren-exemplaren ontbreken echtheidskenmerken.

Vorig artikelFacebook komt met Lite-versie van Messenger app
Volgend artikelAlcatel Pixi 4 Plus Power smartphone uitgebracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in