Windows 10 krijgt blauwlichtfilter functionaliteit

Windows 10 krijgt een nieuw ingebouwd filter voor blauw licht. Door het nieuwe filter wordt de kleurtemperatuur van het beeldscherm automatisch aangepast, in de praktijk is dat veel rustiger voor de ogen. De nieuwe feature komt in de volgende build van het OS. 

Windows-10-De nieuwe functionaliteit komt beschikbaar in Build 14997. De nieuwe Build komt binnenkort beschikbaar voor Windows Insiders. De nieuwe feature is te vinden in het menu met instellingen of in de notificatiebalk. Via de instellingen is het eenvoudig om de functionaliteit uit of aan te zetten.

Een blauw lichtfilter is beter voor het gebruik in donkere omgevingen. Vooral het blauwe licht zorgt voor stress op de ogen. Voorlopig is het filter alleen te gebruiken in de Insider Preview van Windows 10. Microsoft heeft niet laten weten wanneer de functionaliteit definitief zal verschijnen.

Functionaliteiten startmenu

De nieuwste versie van Windows 10 beschikt ook over enkele kleine verbeteringen in het startmenu. Zo is het mogelijk om mappen te kunnen maken in het startmenu, hierdoor kunnen de Tiles beter ingericht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here