Populariteit Snapchat neemt af, Instagram groeit

Snap, het bedrijf achter Snapchat gaat binnenkort naar de beurs, nu lijkt alleen wel de populariteit van Snapchat af te nemen. De groei van nieuwe installaties is de afgelopen maanden behoorlijk fors afgenomen. Ook het gebruik van de applicatie is flink afgenomen, zo heeft onderzoeksbureau Telecompaper laten weten. 

In november 2016 was er nog een groei van 67 procent ten opzichte van een jaar eerder. In december was de groei nog maar 40 procent en in januari 20 procent. Snapchat heeft vooral moeite om nieuwe  gebruikers te vinden voor de dienst, niet zo vreemd. Aangezien de concurrentie ook niet stil zit.

Instagram en Facebook hebben vergelijkbare functionaliteiten. Deze week heeft WhatsApp de Stories-functionaliteit uitgebracht, deze functie is een bijna exacte kopie van Snapchat Stories.

Volgens Telecompaper wordt de dienst ook door de huidige gebruikers steeds minder gebruikt. Volgens de onderzoekers wordt de app gemiddeld 20 keer per maand geopend, dat was voorheen 23 keer. Instagram heeft in dezelfde periode een groei doorgezet van 17 naar 19 dagen per maand.

Snapchat heeft wereldwijd zo’n 160 miljoen gebruikers. Dat is een stuk minder dan concurrenten Facebook en Instagram, vooral Facebook en Instagram zijn de laatste tijd veel functies van Snapchat aan het overnemen.

BRONTelecompaper
Vorig artikelAfbeeldingen LG G6 smartphone opgedoken
Volgend artikelTP-Link introduceert krachtige Archer C5400X-router

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in