Tikfout veroorzaakte storing bij Amazon S3

Een simpele tikfout was de oorzaak van de wereldwijde storing op het netwerk van Amazon. Zo heeft Amazon Web Services laten weten in een persbericht. Door de storing waren er veel grote diensten wereldwijd onbereikbaar. 

Een medewerker probeerde via een commando een aantal servers van Amazon uit te schakelen. Het commando heeft een hele reeks servers uitgeschakeld. De fout werd gemaakt door een medewerker van Amazon, die per ongeluk een groot aantal servers heeft uitgezet.

Veel grote diensten

Amazon is een belangrijke speler als het gaat om internetopslag. Veel diensten maken gebruik van de Amazon clouddienst. Adobe, Apple, Netflix, Spotify en Samsung gebruiken allemaal de cloudopslagdienst van Amazon. S3 is zorgt voor een miljarden omzet.

Domino-effect

Door de tikfout werd er een volledige reeks servers uitgeschakeld. Vervolgens ontstond er een domino-effect, waardoor steeds meer servers uitvielen. De storing was behoorlijk groot, waardoor ook het storingspaneel voor klanten niet bereikbaar was. De storing duurde meer dan vier uur.

Vorig artikelMoederbedrijf Snapchat opent 40 procent hoger bij beursgang
Volgend artikelGoogle bevestigt Pixel 2 voor dit jaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in