Razer ManO’War Review: Draadloze 7.1 gaming headset

Razer is een vertrouwd merk voor pc-gamers. Razer is vooral bekend van de toetsenborden en muizen welke zijn gericht op de gamers. Razer heeft ook al enkele jaren een aantal gaming headsets in het assortiment. De Razer ManO’War is een draadloos exemplaar welke de beschikking heeft over een aantal interessante specificaties. 

De Razer ManO’War is een indrukwekkende headset welke de beschikking heeft over een aantal interessante specificaties. De nieuwe headset van Razer is volledig draadloos en heeft 7.1 Dolby Surround Sound. Verder is er een uitschuifbare microfoon aanwezig en is het geheel afgewerkt met een solide design.

Net zoals bij muizen en toetsenbord is een headset voornamelijk een persoonlijke keus. Elke headset heeft voor ieder zo zijn voor en nadelen. Razer heeft de ManO’War op de markt gezet als een headset welke zich vooral richt op de gamers.

Razer ManO’War

De Razer ManO’War is een nieuwe headset welke volledig draadloos werkt en de beschikking heeft over 7.1 Dolby Surround Sound.  De headset van Razer wordt geleverd in een stevige doos. In de doos is uiteraard de headset te vinden. Ook is er een USB-verlenger, oplaadkabel en handleiding aanwezig. De draadloze ontvanger van de headset is verwerkt in de koptelefoon zelf.

Als je de ManO’War uit de doos haalt, is het eerste wat opvalt dat de headset een behoorlijk formaat heeft. Ondanks zijn forse formaat is de headset behoorlijk licht.

Uiterlijk

Zoals hierboven al vermeld is de ManO’War een headset met een behoorlijk formaat, ondanks de grootte is de headset behoorlijk licht.

Op de headset zelf zijn er uiteraard ook een aantal bedieningsknoppen te vinden. De microfoon van de headset is uit en in te schuiven. Wanneer de microfoon naar binnen wordt geschoven zal de microfoon niet volledig verdwijnen en blijft er altijd een deel uitsteken.

In de rechter oorschelp is de USB dongel verwerkt. De dongel is vereist voor de draadloze verbinding. De dongel kan je eenvoudig uitdrukken, waarna je hem in de PC of PS4 kan stoppen. Rechts onderin de oorschelp zit een klein wieltje waarmee je het volume van de pc kunt regelen. Links is er een vergelijkbaar wieltje welke is bedoeld voor het volume van de microfoon.

De headset voelt en oogt verder erg stevig: je krijgt de indruk dat de headset tegen een stootje kan. De Razer ManO’War oogt behoorlijk massief, hij voelt allerminst zo aan.

De oorkussens zijn tevens van een behoorlijk formaat en vallen volledig over je oren. De oorschelpen zijn niet diep, persoonlijk vinden wij dit geen probleem, uiteraard is dit een persoonlijke keuze. De headset drukt niet zwaar op de oren, en de kussens zijn zelf bovengemiddeld zacht.

Chroma verlichting

Uiteraard zoals bij de meeste producten aanwezig is de headset voorzien van Chroma verlichting. Via de software is het mogelijk om de verlichting volledig naar eigen wens te configureren.

Headset in de praktijk

De ManO’War levert digitaal 7.1 geluid. Tijdens het gamen is de aanwezigheid van 7.1 geluid zeker te horen. Tijdens het eerste gebruik van de headset is het wel vereist dat de headset eerst wordt gekalibreerd via de Synapse software, dit process is eenvoudig en zo voltooid.

Wanneer je de USB dongel in de PC of plugt dan installeert hij zichzelf de drivers. De Razer Synapse software heeft direct een verbinding wanneer de Razer Man o’War wordt aangezet. Hierdoor is er geen aparte software vereist voor de headset. Bij vergelijkbare headsets is er vaak extra software vereist voor het 7.1 geluid.

Accuduur

De accuduur is opvallend lang voor een draadloze gaming-headset. Tijdens de review ging de headset makkelijk twee dagen mee voordat hij weer opnieuw opgeladen moet worden via de micro-usb aansluiting. Tijdens de twee dagen is de ManO’War behoorlijk vaak gebruikt. Bij normaal gebruik en kortere sessies moet de accuduur alleen maar toenemen.

Conclusie

De Razer ManO’War headset is zeker niet goedkoop met een gemiddelde verkoopprijs van 169,99 euro, maar hier krijg je wel behoorlijk veel voor terug. De headset wordt compleet geleverd en is voorzien van een zeer hoogwaardige afwerking.

Razer promoot de batterijduur van de headset en deze ging tijdens de review ongeveer twee dagen mee, dit komt overeen met de specificaties van Razer. Uiteraard afhankelijk van het gebruik.

De Razer ManO’War is geen goedkope headset, maar wel een zeer solide headset welke mooi is afgewerkt en is voorzien van mooi geluid en voldoende functionaliteiten. Wat ons betreft is de headset van Razer een prima headset voor console en PC-games.

Bekijk ook de review van de DeathAdder Elite en de Blackwidow Tournament Edition Chroma.

RECENSIES OVERZICHT
Algemene beoordeling
9
Mogelijkheden
9
Software
8
Prijs verhouding
8
Bouwkwaliteit
9
Vorig artikelHyperloop One: DevLoop in Nevada in aanbouw
Volgend artikelNokia 9: 6GB RAM en Snapdragon 835-chipset
razer-manowar-review-draadloze-7-1-gaming-headsetDe Razer ManO'War is niet de goedkoopste headset welke zich richt op gamers. Maar de ManO'War geeft behoorlijk veel voor het geld. De headset is voorzien van een aantal interessante functionaliteiten en is volledig draadloos te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in