‘iPhone 8 beschikt over camera met 3D-laser’

Over de iPhone 8 zijn al vele geruchten opgedoken. Het is inmiddels wel duidelijk dat de iPhone 8 zal beschikken over een aantal flinke verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. Zo wordt er een compleet nieuw design verwacht en krijgt het toestel een 3D-laser camera. 

Bronnen melden aan Fast Company dat Apple de laser gaat gebruiken voor augmented reality. Naast AR wordt de camera met 3D-laser ook gebruikt voor snelle autofocus.

De laser wordt met de camera gebruikt om de afstand te schatten. Vooral bij augmented reality komt dit goed van pas. Apple lanceert samen met ioS 11 de eigen ARKit oplossing.

Productie

Fabrikant Lumentum zou verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de nieuwe VCSEL-lasers. Het is vooralsnog onduidelijk of Apple de camera gaat gebruiken in de nieuwe iPhone 8, volgens bronnen kampt Apple met een aantal problemen waardoor de productie in gevaar komt.

iPhone 8 in september verwacht

De iPhone 8 wordt in september verwacht. Het toestel wordt naar verluidt voorzien van een aantal flinke verbeteringen waaronder een OLED-scherm, betere speakers een nieuw design en een tweetal accu’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here